Eventyr, frihed og respektfor naturen.

Mumierne er de centrale karakterer i en række bøger og tegneserier af den svensk-finske illustrator og forfatter Tove Jansson. De er en familie af nysgerrige og eventyrlystne trolde, som bor i et hyggeligt lille hus i Mumidalen, hvor de oplever mange spændende ting sammen med deres venner. De sætter værdier som eventyr, frihed og respekt for naturen højt.

Læs mere

MOOMIN ABC

At kunne udtrykke sig er en af de vigtigste ting i verden: det giver mulighed for at kommunikere håb og drømme, forholde sig til andre, engagere sig i vor tids store spørgsmål og skabe forandringer. Derfor støtter RIG-TIG Moomin Characters Ltd’s mission om at skabe kærlighed til læsning og skrivning.

Alfabetet, der er designet til Moomin ABC kollektionen, er alle baseret på Tove Janssons originale bogstaver. Udgangspunktet for alfabetet findes i bogen Memoirs of Moominpappa.

Læs mere

Designet til små hænder

Moomin ABC koppen kommer i 26 versioner med hvert sit bogstav, samt en af de spændende og sjove figurer fra Mumiernes verden, afbilledet på siden af koppen.

Moomin ABC tallerken og dyb tallerken er udviklet specielt til små hænder, med bløde former, der gør den let at holde fast i for børn. De bløde former gør det desuden let for de helt mindste selv at kunne få fat om maden med hænderne langs kanten. 

Læs mere

Fri for BPA & phtalater

Alle Moomin ABC produkter tåler både mikrobølgeovn og opvaskemaskine og er naturligvis fri for BPA, phtalater, melamin og andre skadelige stoffer.

Læs mere

Tove Jansson

Tove Jansson var en multikunstner, som fortrinsvis huskes som skaberen af Mumitroldene. Hendes fortællinger om de fredselskende og tolerante Mumitrolde er et internationalt fænomen og har gjort hende til en af de mest succesfulde børnebogsforfatterne gennem tiden.

Øen Klovharun blev et paradis, en passion og en uudslukkelig inspirationskilde.

Janssons liv ved havet danner grundlaget for hendes historier. Hun tilbragte næste alle sine somre på Pellinki-øgruppen i den Finske Bugt og foretrak at flytte derud allerede i det tidlige forår. I mere end 20 år levede hun flere måneder om året på øen Klovharu sammen med sin partner Tuulikki Pietilä. ”Pigerne”, som de lokale kaldte dem, ankom til øen i april og blev der til september. Moomin-historierne er kærlighedserklæringer dedikeret til naturen: selv de mindste kryb og planter beskrives og illustreres, og naturens kræfter beskrives med respekt og blik for storheden. Hvis man ønsker det, kan man også fortolke beskrivelserne af naturen og fremdrage dybere meninger.

Læs mere

RIG-TIG X Moomin drikkeflaskerne er perfekte til et aktivt liv, så tag ud i naturen med Mumifamilien og nyd din egen medbragte drik.

Historien bag motiverne

Motiverne på Mumi-termokopperne og drikkeflaskerne stammer historien ”Mumitrolden og den magiske hat”. Efter en voldsom storm går Mumitrolden og hans venner en tur i Mumidalen for at se, om blæsten har bragt noget spændende med sig derind.

Mumitrolden finder en stor sort hat og tager den med hjem. Det viser sig, at hatten kan forvandle ting og sager. For eksempel kan den trylle æggeskaller om til skyer, som Mumitrolden og hans venner kan flyve på.

Læs mere

NÆSTE
Genanvendelige drikkeflasker og to-go kopper

Drop brug af engangsplastik – ændring af en lille vane gør en stor forskel

Læs mere