Hvad er Cirkulær Økonomi?

Der er behov for nye løsninger, hvis vi skal sikre bæredygtighed i fremtiden. Det kræver en mere cirkulær tankegang i forhold til, hvordan vi fremstiller vores produkter og agerer som forbrugere. Vores brug og smid væk kultur er ikke bæredygtig i det lange løb.

Cirkulær økonomi handler simpelthen om at holde materialer og produkter i det økonomiske kredsløb med den højest mulige værdi, længst muligt. Med cirkulær økonomi åbnes mulighed for, at de ressourcer, som ellers ville være endt som affald, kan gå et eller flere skridt tilbage i værdikæden og genbruges, eller at de kan indgå som ressourcer i et helt nyt kredsløb.

Læs mere

MAINTAIN-IT

Det er vigtigt at holde sine produkter rene og frie for kalk. På den måde forlænger man produktets levetid, hvilket er godt for miljøet.

Som forbruger kan du sørge for at vedligeholde dine produkter jævnligt, f.eks. at holde dine produkter fri for kalk og snavs, så de holder længere. Vi anbefaler, at skærebrædder i træ kun vaskes i varmt vand og evt. sæbe og eftertørres grundigt. Lad skærebrædderne tørre oprejst, hvorved det undgås, at de bliver buede.

Flasker og lignende kan afkalkes med varmt vand og eddike. Lad det stå i nogle timer, og skyl efter med rent vand. Gentag hvis der stadig er kalk i flasken.

Plastik vaskes af i hånden med varmt vand, opvaskemiddel og blød klud og eftertørres straks med tør blød klud. OBS: Der må ikke anvendes pudsemidler eller skrappe rengøringsmidler. For brug af opvaskemaskine, se produktspecifikationen på det enkelte produkt.

Læs mere

RECYCLE-IT

Du finder vejledninger til korrekt affaldssortering af alle RIG-TIG produkter under hver produktside, så du kan hjælpe med at sikre, at materialerne bliver genanvendt som værdifulde ressourcer, og at du yder dit bidrag til en bæredygtig fremtid.

Læs mere

SHARE-IT

Har du ikke selv glæde af dit gamle RIG-TIG produkt mere, er der stor sandsynlighed for, at der står andre derude, som søger lige netop det, som du har. I stedet for at smide produktet til genanvendelse, så anbefaler vi at alle funktionsdygtige produkter videregives til andre, som kan få glæde af dem. Jo flere produkter vi deler med hinanden, jo mere skåner vi miljøet, hvilket er til gavn for os alle. Der findes mange forskellige apps og hjemmesider, hvor du kan bytte eller sælge dine produkter, du kan støtte de lokale spejdere og deres loppemarked, eller bringe dine produkter til nærmeste genbrugsbutik.

Læs mere

NÆSTE
FOODIE

De indbydende pasteller sætter tonen for en glad og legende retrostil i køkkenet.

Læs mere