Læs mere

Valnøddebrød 

Læs mere

Mængde: 1 formbrød 

200 g mørkt øl, fx hvidtøl eller stout (stuetemperatur)
200 g vand (stuetemperatur)
1 spsk. mørk sirup
1 spsk. valnøddeolie
12 g gær
575 g hvedemel
10 g fint salt
100 g valnødder

Drys:
1 æg, sammenpisket
2 spsk. groft rørsukker (demerara sukker)
25 g valnødder

Fremgangsmåde:

1. Bland øl, vand, sirup og olie i en røreskål. Tilsæt gær og rør til den er opløst.

2. Drys melet i lidt af gangen, under omrøring. Ælt dejen med en grydeske eller på røremaskine i ca. 7 min.

3. Knus valnødderne let og bland dem med saltet. Kom blandingen i dejen og ælt yderligere 5-7 min. til dejen er glat og smidig.

4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 ½ time.

5. Tænd ovnen på 210/195 C varmluft. Vend dejen ud på bordet og spænd dejen op, ved at folde den over sig selv én gang på hver led. Form dejen til et aflangt brød og læg det i en velsmurt brødform.

6. Pensl brødet med æg og snit det dybt 3 gange i toppen med en skarp kniv. Drys med toppen med sukker og valnødder. Lad brødet efterhæve i ca. 30-45 min eller til det er hævet let op i formen.

7. Bag brødet i ca. 40 min til det er gyldent på toppen og lyder hult, når du banker på undersiden (dæk det med folie, hvis det bliver for mørkt, men endnu ikke er færdigbagt).

TIP: Hvis du ikke har valnøddeolie, så brug solsikkeolie eller en neutral olie blandet med lidt sesamolie.


Opskriften er fra @magasinet_laekkerier

Læs mere

NÆSTE
Efterårsnyheder