Mængde: 4 personer
1 dl friskpresset citronsaft
1,5 dl fløde
50 g smør
200 g sukker
75 g glukosesirup
Fremgangsmåde
1. Kog citronsaft, fløde, sukker og glukosesirup op i en tykbundet gryde.
2. Lad karamellen koge til den er 122 °C (brug et sukkertermometer). Det tager et stykke tid, så hav god tålmodighed og husk at holde øje med termometeret.
3. Beklæd en lille kageform eller ildfast fad (ca. 15 x 15 cm) med bagepapir i bunden.
4. Tag karamellen af varmen når den ønskede temperatur er nået og tilsæt smørret. Rør i massen så smørret blandes med karamellen og hæld derefter karamelmassen i formen.
5. Lad karamellen afkøle til stuetemperatur og skær den herefter i mundrette bidder. Pak eventuelt de små karameller ind i cellofan eller små stykker bagepapir. Opbevar de færdige karameller lufttæt og på køl.
Opskrift fra magasinet "Lækkerier".

Ofte har vores produkter en overraskende løsning på et kendt problem eller produktet har flere funktioner i ét. Man behøver jo ikke have flere produkter end højst nødvendigt.