Græskar-cupcakes med flødeostfrosting

Læs mere

Mængde: 12-15 stk

Cupcakes:

175 g græskar
275 g hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk natron
1,5 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
125 g smør (stuetemperatur)
200 g sukker
75 g brun farin
1 knivspids salt
200 g kærnemælk
2 æg (M)


Frosting:

150 g smør (stuetemperatur)
250 g flormelis (stuetemperatur)
200 g flødeost
1/2 økologisk citron, skal og saft

Fremgangsmåde:

1. Skyl græskaret og skær det i små tern af ca 2x2 cm. Kog dem møre under låg i en lille smule vand, det tager ca 5-7 minutter. Hæld
vandet fra og purér med en FOODIE stavblender.

2. Sigt mel, bagepulver, natron, ingefær og kanel sammen.

3. Pisk smør, sukker, brun farin og salt lyst og luftigt med en FOODIE håndmikser.

4. Pisk æggene let sammen med en gaffel og rør det i dejen af et par omgange og bland indtil dejen er homogen.

5. Bland skiftevis melblandingen og kærnemælk i dejen. Rør til dejen er homogen.

6. Fyld dejen i muffinforme af papir (stop 1 cm før kanten) placeret i en muffinform og bag dem ved 180 C (alm. varme) i ca. 20-25
minutter til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.

 

Frosting:

1. Pisk stuetempereret smør og flormelis lyst og luftigt.
Det tager ca. 4-5 minutter.

2. Tilsæt flødeost, citronskal og -saft og pisk kort indtil frostingen er homogen.

Overfør frostingen til en sprøjtepose med stjerne-tylle og sprøjt den på toppen af de afkølede cupcakes. TIP: Har du ingen sprøjtepose kan frostingen smøres flot på med bagsiden af en spiseske.

TIP: Du kan bruge både hokkaido og butternut squash til opskriften.


Opskriften er fra @magasinet_laekkerier

Læs mere

NÆSTE
Efterårsnyheder