Mængde: 1 brød
Udstyr: rugbrødsform 1,2 L.

¼ tsk. fennikelfrø, tørrede
10 g gær
3 dl sødmælk, lun
20 g sukker
500 g hvedemel
50 g smør
12 g fint salt

Tip: Hvis du ønsker at bage brødet samme dag, kan du springe koldhævningen over og øge mængden af gær til 20 g. og lade dejen hæve til dobbelt størrelse.

Fremgangsmåde

1. Stød fennikelfrøene til fint pulver i en morter

2. Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt sukker.

3. Tilsæt mel, fennikelpulver og salt, og ælt dejen i røremaskine i 5-7 minutter til den er elastisk og hænger sammen.

4. Hak smørret i små tern og tilsæt det til dejen lidt efter lidt, mens den æltes. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.

5. Overfør dejen til en lufttæt beholder med plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Sæt den på køl natten over i ca. 8-10 timer.

6. Slå dejen ned og stram den op ved at folde den ind over sig selv flere gange. Mens du folder dejen, lader du den få en aflang form, der passer til din form. Overfør dejen til formen og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.

7. Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 °C ved alm. varme (eller 180 °C varmluft) til det er gyldent og gennembagt – ca. 30 – 40 min. Tag det færdigbagte brød ud af formen og lad det køle på en rist.

Opskrift af Magasinet Lækkerier.

Læs mere

FOODIE

Det smukke formsprog inspireret af 50'erne omfatter afrundede former og matte overflader, der tilsammen giver et behageligt greb og et harmonisk udtryk, der står flot i køkkenet og derfor ikke behøves at blive pakket væk efter brug.

Læs mere

NÆSTE
Grøn kage med citron og spinat

Prøv den velsmagende og farverige grønne kage med citron og spinat, der kan spille godt sammen med farverne fra dit RIG-TIG udstyr og bordopdækning.

Læs mere