Mængde: Til 8 personer
Mørdej:
100 g smør
70 g flormelis
180 g hvedemel
1 knivspids fint salt
1 æggeblomme
1-2 tsk koldt vand
Mandelcreme:
75 g smør, blødt
75 g sukker
75 g mandelmel
1 æg (50 g)
1 nip salt
1 tsk Amaretto (alternativt mandelessens)
Desuden:
Friske blommer og brombær
Fremgangsmåde
1. Kør alle ingredienser til mørdejen sammen i en foodprocessor.
Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade, saml den hurtigt med hænderne, form den til en kugle og tryk den flad. Pak den ind i film og lad den hvile på køl i mindst 30 minutter, men gerne i flere timer eller natten over.
2. Imens laves mandelcremen ved at røre blødt smør, sukker luftigt. Rør derefter mandelmel, salt, sammenpisket æg og Amaretto i og rør igen til cremen er homogen. Lad cremen hvile på køl indtil brug.
3. Forbered blommerne ved at skylle dem, og skære dem i både. Skyl brombærrene.
4. Rul den kolde mørdej tyndt ud til 3 mm. og beklæd en tærteform Ø 22 cm.
5. Fordel mandelcremen på mørdejen og top med blommeskiver og brombær.
6. Bag tærten ved 180 grader i ca 30-40 minutter, indtil mørdejen er fint gylden. Lad den hvile i formen et øjeblik og lad den derefter køle helt på en rist. Server tærten friskbagt som den er, eller med en god creme fraiche til.
TIP:
Du kan lave både mørdej og mandelcreme flere dage før du vil bage tærten, blot du opbevarer dem på køl.
Opskrift af @magasinet_lækkerier

Sprøde og letbagte dobbeltchokoladekager med luftig smørcremefyld og kaffesmag.